Webdesign

Kamaszkoromban (2008-2013) nagyon elkapott a webdesign láz, rengeteg design-t terveztem oldalaimnak azokban az években. A több tucatból elhoztam párat hogy szemléltessem akkori Photoshop tudásomat.
Akkoriban nagy divat volt a csillogás, fények a díszes fejlécen, főleg a rajongói oldalak körében.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Rajongói oldal vezetés egyik fő hobbim volt akkoriban.
Eleinte a G-Portál nevű oldalon készítettem el őket, ami egy alap, könnyen kezelhető rendszerre épül fel. Design szempontból nem volt sok lehetőség néhány szín és betűcserén kívül, eléggé kötött volt.
Viszont akkoriban elkezdtem utánanézni a CSS alapjainak, és egy egyszerű beállítás segítségével (amellyel a modul alap design-ja eltűnik, és csak a tartalom marad meg) sikerült szintet lépnem a webdesign-ban. Táblázatokat írtam, majd azokat a CSS segítségével alakítottam kedvem szerint. A tartalmi modulokat is sikerült szinte határok nélkül átalakítanom pár kód segítségével, így egy teljesen egyedi, a G-Portál-tól eltérő weboldalt tudtam létrehozni.

Akkoriban nem sokan próbálkoztak ezen határok átlépésével, így egyike voltam az elsőknek a platformon, akik megpróbáltak kitörni és valami újat alkotni a felületen.

A G-Portál után áttértem a külső szerverekre, eleinte ingyenes oldalakat használtam. Ezeken eleinte kézzel gyártottam az aloldalakat, tartalmat, és Cutenews-t használtam a főoldal tartalmának.
Később áttértem a WordPress-re, amiben idővel sikerült annyira átlátnom a felépítését egy témának, hogy kedvem szerint alakítsam azt.

Sajnos azóta egy hosszabb szünetem volt, így sok mindent elfelejtettem. Valamint a témák is annyira fejlődtek, hogy nehezebb átlátnom őket.


A TRON layout-hoz itt van néhány példa animáció, ami Photoshop-ban készült. A fejlécen a karakterek, a felirat, az ég és a motor volt így animálva.